press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

CASA BARONEZA  Bragança Paulista, São Paulo, Brasil - 2011 -

BARONEZA HOUSE

Fotógrafos/ Photographers: Romulo Fialdini e Eduardo Raimondi

 

Maquete / Model: Luiz Lanzuolo

 

Fotógrafo Maquete / Model Photographer: Fran Parente 

Maquete 3D / 3D Model: Alma Studio

Premiações / Awards
 
AAP The American Architecture Prize - Firm of the Year 2017  
Residential Interior Design category (shortlisted)

 
ArchDaily (US) 2016
100 Top Projects 2016

 
WAN Awards 2014
Wood in Architecture (shortlisted)

wan preto.png

Grandes balanços, mínimos apoios, equação arquitetônica solucionada graças à madeira Eucalyptus Grandis, cultivada, laminada e processada industrialmente, resultando em lajes secas de piso e cobertura, sobre vigas em madeira laminada. 

Foram previstos vãos para generosa circulação de ar, destacando volumes, criando "câmaras" entre os planos das coberturas alternadas e blocos, gerando solturas recorrentes.

Internamente, uma passarela conecta as suítes, expondo salão de estar.

Na fachada norte, com vista ao horizonte, o painel treliçado se encarrega de filtrar o sol, convidando à permanência na área externa, ao mesmo tempo em que projeta uma belíssima malha de luz e sombra sobre o piso e paredes.

 

Characterized by huge spans and minimum support points, the Quinta da Baroneza house architectural equation could be solved thanks to industrially cultivated, laminated and processed Eucalyptus Grandis wood. This allowed the house to be composed by concrete-free floor and ceiling slabs simply supported by laminated wood beams.

Extra sunlight was invited into the house through openings created by detaching the horizontal planes from the vertical ones. An indoor walkway connects the master bedrooms and reveals the living room below.

From the North facing spaces one can observe the splendid landscape in an inviting area under a sun filtering wood lattice panel.