press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Casa ACP  Porto Feliz, São Paulo, Brasil - 2016 -

ACP HOUSE

Fotógrafos / Photographers: Fran Parente e Romulo Fialdini

 

Maquete / model: Luiz Lanzuolo

Premiações / Awards

 

VIII PRÊMIO CASA CLAUDIA 2018

Casa de Campo (finalista)

 

ArchDaily (US) 2018

Building of the Year (nominated)

WIN Awards 2017
Residential Interiors (shortlisted)

Esta casa de veraneio, para família formada por casal e duas crianças, destaca-se pela relação construção/terreno.

Posicionada longitudinalmente sobre lote em forma de leque, a casa térrea com seis dormitórios tem sua área social e a de lazer totalmente envidraçadas, voltadas para o campo de golfe.

A piscina de duas raias, imediatamente anexa a essa face voltada para o campo de golfe, cria interação entre interior e exterior, transformando o living em um grande terraço coberto, quando recolhido o conjunto de caixilhos que compõe essa fachada.

As suítes estão locadas ao longo de uma importante galeria de circulação, onde um hiato entre elas permite a entrada de generosa luz externa e provoca uma transparência que atravessa os ambientes.

Toda cobertura, laje seca em OSB e manta Avalon, foi montada sobre pilares e vigas de madeira cumaru maciça sem utilização de concreto. Os acabamentos de piso foram executados em material cimentício.

 

 

Designed for a couple and their two children, this vacation house is unique due to the relation it has with its site.

Nestled longwise onto the site and arranged in a semi-circle array, this one floor house has six bedrooms and its social and leisure areas are entirely wrapped in glass while facing the golf course.

The two-lane swimming pool connects the facade overlooking the golf course by creating an interaction between the inside and the outside and transforms the living room into a great covered terrace once set up against the glass curtain wall that makes up this facade.

The master bedrooms suites are placed along an important circulation gallery and a pattern of spaces left between these two elements allows for a generous amount of natural light to induce transparency into the spaces.

The roof was done in OSB boards and a waterproof membrane structured over exposed beautiful solid Cumaru wood columns and beams without the use of concrete. The floor finishes were done with cement-based materials.